Hlavní obsah

Záchranáři by rodičku včas nepřevezli, Michaela se tak narodila doma

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

K probíhajícímu porodu přijela v noci na úterý posádka záchranné služby do bytu panelového domu v Kladně. Záchranáři by již transport rodičky do porodnice nezvládli, proto se rozhodli pro porod na místě. Zdravá dívka byla nakonec i s matkou převezena do porodnice.

Článek

O porodu byli záchranáři informováni na tísňové lince krátce před třetí hodinou ráno. „Po příjezdu na místo lékařka zjistila, že porod je již v takové fázi, že transport do porodnice by zřejmě nestihli a rozhodla se rodit přímo na místě,“ řekla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

V bytě panelového domu pak brzy přišla na svět malá Michaela. Při porodu asistoval záchranářům otec, vše proběhlo hladce a bez komplikací. Lékařka přestřihla pupeční šňůru, uvolnila novorozenci dýchací cesty a omyla jej.

„Pak záchranáři statečně křičící Michalku zabalili, dali jí mamince, a obě je transportovali do porodnice v Kladně. Maminka i její novorozená dcera byly v pořádku předány na porodním sále,“ uzavřela Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám