Hlavní obsah

Ženu drželi ve sklepě a chtěli ji znásilnit

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Pokus o znásilnění vyšetřuje mělnická kriminálka. V noci ze středy na čtvrtek volala neznámá žena na linku mělnické městské policie. Roztřeseným hlasem nebyla ani schopna říci, co se stalo. Strážníci ji později našli zavřenou ve sklepě restaurace.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Po celou dobu telefonátu, což trvalo asi pět minut, plakala a nebyla schopná říci, co se děje. Pak byl hovor přerušen a číslo bylo nedostupné,“ informoval Právo ředitel mělnické městské policie Ladislav Hošmánek.

Strážníci se pokoušeli volat na číslo zpět, což se jim podařilo asi po deseti minutách. Rozrušená žena uvedla, že je zavřená ve sklepě restaurace, kam ji odvezli nějací muži a nechtějí ji pustit ven. Na místo hned vyjely hlídky městské i státní policie. Zaměstnanec restaurace jim odemkl vstup do sklepních prostor a obě hlídky je prohledaly.

„V zadní části sklepa byla v jedné místnosti objevena napůl svlečená žena ve společnosti nahého muže,“ doplnil Hošmánek. Nahý muž byl cizinec, který příliš nereagoval na příkazy policistů a hlasitě dával najevo, že ho vůbec nezajímají. Po několika výzvách si oblékl alespoň spodní prádlo.

„Najednou se rychle s napřaženou pravou rukou vrhl na strážníka, který za využití hmatů a chvatů muže zpacifikoval a policie mu nasadila pouta,“ dodal Hošmánek.

Případ si převzali kriminalisté. „Vyšetřujeme to jako podezření ze znásilnění ve stádiu pokusu. Více zatím nebudeme zveřejňovat, protože případ je na samém počátku,“ uvedl mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Reklama

Výběr článků

Načítám