Hlavní obsah

Vyhnuli se havarovanému motorkáři a sami skončili v řece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Dva lidé se v sobotu po poledni vážně zranili v osobním autě, které spadlo do řeky Svitavy nedaleko Blanska. Řidič se vyhýbal motorkáři, který spadl ze svého stroje, ale auto při úhybném manévru sjelo z vozovky.

Článek

Šofér i jeho spolucestující skončili na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Brno. Motorkář podle prvotních informací z místa ujel, řekla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková. Policisté nyní pátrají po jeho identitě.

Dostal smyk a vletěl do protisměru 

Neštěstí se stalo na silnici 379 mezi Blanskem a Šebrovem nedaleko odbočky na Olomučany. Motorkář jel směrem do Blanska, ale v zatáčce zřejmě dostal smyk a spadl z motorky. Přeletěl přitom do protisměru, kde projíždělo osobní auto. Řidič se motorkářovi vyhnul jen za cenu pádu do řeky.

Auto museli vytáhnout z vody hasiči. Záchranáři zatím nezveřejnili rozsah zranění, zřejmě však byli oba pasažéři auta ve vážném stavu. Záchranná služba totiž chtěla na místo poslat vrtulník, ale kvůli lesnatému terénu to nebylo možné. Proto přijela sanitka. "Na místě zasahující týmy ošetřily a stabilizovaly dva pacienty," informovali jihomoravští záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám