Hlavní obsah

Stovky lidí na Opavsku znovu hledají vojáka, který zmizel v lednu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec nad Moravicí

Zatím neúspěšně pátrají stovky policistů, hasičů a vojáků v okolí Hradce nad Moravicí na Opavsku po šestatřicetiletém profesionálním vojákovi, který zmizel koncem ledna. Skupiny prohledávají lesy, lomy a koryto řeky Moravice. Vlnu dohadů vyvolal nález svazku klíčů, bot, čepice a rukavic. Nepodařilo se však zatím potvrdit, že věci vojákovi patřily.

Na 400 lidí hledá na Opavsku vojáka, boty a klíče nebyly jehoVideo: ČTK

 
Článek

"Vyloučili jsme, že by zmizelému patřily nalezené rukavice. Další věci zajistil kriminalistický technik. Musíme je prověřit," uvedl velitel pátrací akce Radim Daněk. Na místě byla i přítelkyně ztraceného muže a jeho bratr. Právě on policii pomáhal při identifikaci nalezených věcí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté, hasiči a armáda pátrají po pohřešovaném vojákovi v okolí Hradce nad Moravicí

"Byl to hodný kluk. Spolehlivý. Velký sportovec. Ještě nikdy se nestalo, že by takto zmizel," řekl Jaromír Lindovský, otec mladé ženy, která s vojákem žila. Ta s novináři hovořit nechtěla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté prohledávají místo, kde se voják ztratil.

Pátrací akci policie spojila s pravidelným cvičením, které pořádá každoročně. "Prověřujeme si tady některé věci. Hlavní je ale propátrat terén, kde se muž mohl pohybovat," řekl Daněk. Podle něj policie pátrací akci připravovala. Kdyby ji ale nespojila s cvičením, byla by v podstatně menším rozsahu.

Celkem v úterý okolí Hradce pročesávalo 410 lidí z řad policie, hasičů, vojáků a dobrovolníků. Nepřístupný terén ze vzduchu prohledával i policejní vrtulník. Do terénu vyrazili i policejní psovodi a psi. "Akce je naplánovaná do 17.00. Do té doby budeme terén prohledávat a prozkoumáme všechna naplánovaná místa," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Reklama

Výběr článků

Načítám