Hlavní obsah

Šílený úprk řidiče nezastavil ani sloup, ani výstřel policisty

Novinky, Stanislav Dvořák

V sobotu k ránu se policisté nechtěně zúčastnili závodu s řidičem, který ujížděl vysokou rychlostí v obci Stará Ves směrem na Opavu. Zdemoloval při tom svou Škodu Octavii a přes výstřely policistů utíkal pěšky dál.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Novojičínští policisté ujíždějící vozidlo pronásledovali několik kilometrů a řidič stále ignoroval jejich výzvy k zastavení. Pokračoval na obec Hrabství a poté zpět do Skřípova, kde naboural do sloupu se zrcadlem, což ho ale také neodradilo od další honičky s policejním vozem. Za obcí Skřípov sjel částečně do příkopu a utíkal pěšky do lesa.

"Jeden z policistů jej pronásledoval a zákonným způsobem jej vyzýval k zastavení s tím, že jinak bude použito donucovacího prostředku - varovný výstřel. Vzhledem k tomu, že na tuto výzvu utíkající muž nereagoval, policista třikrát vystřelil do vzduchu, do bezpečného prostoru nad les. Po třetím výstřelu se neznámý muž zastavil a lehl si na zem. Zde mu byla nasazena služební pouta a byl odveden do policejního vozidla. Provedenou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se jedná o muže ročníku narození 1976 z Bílovce, okres Nový Jičín," sdělil policejní mluvčí René Černohorský.

Tím ale incident neskončil. Policisté tvrdí, že v autě byli ještě dva muži a dvě ženy a jeden z mužů se rozešel proti policistce, která jej opakovaně vyzvala, aby se zastavil. Měla strach, aby ji muž nenapadl, a použila proto zbraň jako její kolega. Po varovném výstřelu se neznámý zastavil.

Na místo poté dorazily posily a zjistilo se, že řidič měl v sobě jisté množství marihuany. Pravděpodobně bude potrestán za řízení motorového vozidla pod vlivem omamných a psychotropních látek a jedů a neuposlechnutí pokynů policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám