Hlavní obsah

Na Moravě v noci záhadně shořely čtyři kamióny

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IVANČICE

Škodu nejméně deset miliónů korun má na svědomí noční požár na dvoře autodopravce Milana Bučka v Ivančicích na Brněnsku. Hořet začalo v pátek hodinu a půl před půlnocí a jen díky štěstí a rychlému zásahu hasičů se oheň provázený silným žárem nerozšířil na okolní hustou bytovou zástavbu či přímo na obytný dům s pneuservisem a kanceláře majitele přepravní firmy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ohořelé kamióny a zboží v Ivančicích

Článek

„Ta čtyři auta jsou  prakticky na odpis. Mnohem horší však je, že všechny vozy byly naloženy nákladem, který se měl začátkem příštího týdne dostat na místa určení. Teď nevím, jak k faktu, že zboží nedostanou a tím jim vzniknou jistě komplikace, příjemci přistoupí. Jestli nás budou penalizovat, bude to hodně nepříjemné,“ řekl právu Milan Buček, který má naštěstí větší část firmy již v novém areálu a ještě v noci stačil přesunout další vozy, které plameny také ohrožovaly.

Ve zničených kamionech měl náklad riflí, nových modelů, které byly určeny pro otvírání nového marketu v Belgii. Na dalším voze byl zase náklad židlí ze Slovinska, na které již čeká brněnský restauratér, který s nimi chce otevřít novou provozovnu. Na ložné ploše byl také náklad různých kovových součástek a profilů, na něž zase čeká dodavatel pro automobilku mercedes v Německu.

Součástky žár pokroutil, ovšem paradoxně právě díky tomuto nákladu, který vytvořil jakousi stěnu mezi ohněm a dalšími vozy, nedošlo k ještě větší škodě. Podle bezpečnostních kamer oheň vznikl na nejmenším z vozů Iveco.

„Už se ozvaly i názory, že mně to někdo zapálil. Nemyslím si to. Lidi mě tady znají, nemám žádné dluhy ani problémy. Ty vozy měly doplacený leasing. Předpokládám, že šlo o samovznícení od elektroinstalace. Chtěl jsem však dát zaměstnání několika lidem z pracáku, teď se ale bojím, že budu muset sám propouštět,“ povzdychl si majitel, který v sobotu dopoledne čekal na příjezd policejních expertů, kteří budou rozsáhlý požár a příčinu jeho vzniku vyšetřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám