Hlavní obsah

V zahradním domku uhořel bezdomovec

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Požár zahradního domku v Petřvaldu na Karvinsku v noci na sobotu nepřežil 55letý bezdomovec, druhý muž (65) stačil vyběhnout a s ožehnutím skončil v péči záchranářů.

Článek

Jak sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela: „Za požár a úmrtí mohla nedbalost mužů při používání svíčky. Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů v pátek necelou půlhodinu před půlnocí od policie. Na místo ihned vyjela jednotka profesionálních hasičů z Orlové a dobrovolní hasiči z Petřvaldu-Březin.

„Při příjezdu již domek o půdorysu 7 krát 3 metry na okraji Petřvaldu vedle zahrady s rodinným domkem hořel silným plamenem. Hasiči dostali požár pod kontrolu během půlhodiny pomocí dvou vodních proudů, uvnitř nalezli ohořelé tělo,“ popsal Kůdela. Doplnil, že muž, který přežil, přiznal, že měli uvnitř zapálenou svíčku, pak usnuli. „Po probuzení se jemu podařilo uniknout. Při příjezdu hasičů již byl v péči rychlé záchranné služby,“ doplnil.

Mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl Právu řekl, že muž, který stihl z hořícího domku vyběhnout, utrpěl popáleniny prvního a druhého stupně na horních končetinách. „Jedná se o středně těžké zranění,“ doplnil.

Další okolnosti požáru šetří policie ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun.

V poslední době jde v Moravskoslezském kraji o druhou tragédii, kdy požár vznikl od svíček. Před měsícem, 21.února, uhořeli v unimobuňce dva bezdomovci v Dolní Lhotě u Ostravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám