Hlavní obsah

Na Novojičínsku hořely o víkendu dva stohy slámy

Právo, fre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Hned dva požáry stohů slámy museli od pátku likvidovat hasiči na Novojičínsku. K prvnímu došlo v pátek večer v Kateřinicích.

Článek

„U požáru zasahovalo sedm hasičských jednotek,“ doplnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Balíky sena hasiči polévali vodou a vyváželi na nedaleké pole. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v sobotu krátce po 16. hodině. Podle mluvčího novojičínské policie Zbyňka Tomšíka se celková škoda pohybuje okolo 750 tisíc korun. Ve stohu o rozměrech 30 x 20 metrů bylo uskladněno asi 200 tun slámy.

Druhý stoh slámy začal hořet v neděli odpoledne v obci Rybí, zhruba deset kilometrů vzdušnou čarou od pátečního požáru. Hasiči k němu vyjeli krátce před 14. hodinou.

Ve stohu v Rybí bylo uskladněno asi 250 tun slámy. „Hasičům se podařilo uchránit před ohněm jeden sousední objekt,“ dodal Kůdela s tím, že v Kateřinicích jich zachránili hned několik. „Hasiči vyvážejí část hořící slámy do prostorné jámy, kde byl dřív skladován hnůj. Tam bude sláma bezpečně dohořívat,“ dodal Kůdela.

Podle policie se dá škoda u tohoto požáru vyčíslit zhruba na 1 milión korun. „V obou případech nadále probíhá šetření, nemůžeme vyloučit úmyslné založení,“ dodal Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám