Hlavní obsah

Policisté s hasiči vytáhli tři muže z plamenů na poslední chvíli

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Na poslední chvíli zabránili policisté a hasiči trojnásobné tragédii, ke které nechybělo mnoho při nočním požáru rodinného domu s přístavkem v obci Ropice na Frýdecko-Místecku. Z hořícího přístavku vytáhli muže, kteří se nadýchali nebezpečných zplodin.

Článek

„Muži zřejmě ještě bděli či spali v přístavku. Podle dostupných informací jednoho z nich zachránili policisté z Třince, další dva muže zasahující hasiči, kteří museli proniknout do hořícího přístavku zezadu oknem s použitím dýchací techniky. Podle jejich odhadu to bylo na poslední chvíli. Muži byli při vědomí, ale dva z nich se zachránci vůbec nekomunikovali,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Oheň spálil celý přístavek, u rodinného domku zničil pouze vstupní dveře, dovnitř ale proniknul hustý dým. Hasiči dostali požár pod kontrolu za necelou hodinu, další hodinu jim trvalo dohašování s rozebíráním uskladněného materiálu.

„Příčina vzniku požáru je v šetření. Policisté by měli během čtvrtka zachráněné muže vyslechnout, aby zjistili další okolnosti celé události,“ doplnil Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám