Hlavní obsah

Vyučující z klatovského gymnázia se prokazovala falešným diplomem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Okamžitou výpověď dostala jedna z vyučujících na gymnáziu v Klatovech Mezi prohřešky, kvůli kterým na škole musela skončit, je i podezření, že se prokazovala falešným potvrzením o absolvování magisterského studia. Případ už začala vyšetřovat policie.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Pedagožka působila na škole dva měsíce. „Nešlo o naši kmenovou zaměstnankyni ale o záskok za nemocného kolegu. Jako vyučující cizího jazyka splňovala vzdělání i bez magisterského titulu. To s tím podvrhem zřejmě falešné kopie diplomu bylo zbytečné, nepolepšila by si tím ani platově,“ řekl ředitel gymnázia Jiří Šlégl.

Primární problém s dotyčnou byl podle Šlégla v tom, že podváděla při absencích. „Šlo o to, že byla na neschopence, kterou neměla krytou,“ uvedl Šlégl. „To s tím diplomem byl jen zástupný problém. Na to jsme přišli později “ dodal šéf školy.

Vedení gymnázia informovalo i příslušnou fakultu, jejíž dokument měla vyučující padělat.. „Zatím se k tomu nikdo od nich nevyjádřil,“ konstatoval Šlégl. Podnět policii k prošetření celé věci ale prý škola podle Šlégla nedala. „Mají to z vlastního zdroje. My jsme vlastně nebyli ani nijak poškození, tam jde jen o to, že hodiny, které dotyčná neodučila, nedostane zaplacené,“ uzavřel ředitel gymnázia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám