Hlavní obsah

Řidič havarovaného autobusu byl opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chválenice

Jedenáct lidí utrpělo lehké zranění při noční srážce autobusu a nákladního auta mezi Chválenicemi a Želčany na Plzeňsku. Police uvedla, že řidič autobusu před jízdou pil alkohol.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Šestačtyřicetiletý řidič autobusu narazil přibližně 200 metrů před obcí Chválenice pravou přední částí do levé zadní části nákladního vozidla, které zde bylo odstavené z důvodu poruchy," popsala nehodu policejní mluvčí Pavla Soukupová.

Při dechové zkoušce řidič autobusu nadýchal 0,84 promile a při druhém měření 0,9 promile. Podrobil se krevní zkoušce. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

"Převezli jsme na ošetření 11 lidí s lehčími zraněními. Vesměs měli oděrky, odřeniny, šrámy a drobnější zranění, jeden měl zlomeninu," popsala mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Většina cestujících po ošetření odešla domů.

Po dobu vyprošťování a zjišťování nehody museli odklánět dopravu na hlavním tahu z Plzně do jižních Čech. Při nehodě vznikla škoda za zhruba čtvrt miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám