Hlavní obsah

Policisté našli v Ostravě zavražděného důchodce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vraždu jednaosmdesátiletého muže vyšetřují od středečního večera moravskoslezští kriminalisté. Ze zločinu podezřívají 29letého muže, kterého zatkli v jedné z ostravských ubytoven. Motiv vraždy zatím policie nesdělila, podle dosavadních informací leželo tělo v rodinném domku asi týden, než ho policisté objevili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Mrtvý muž byl nalezen ve svém rodinném domě a na jeho těle byly zřetelné stopy násilí.

„Policisté vyhlásili na základě vyhodnocených informací pátrání po podezřelé osobě. Jednalo se o 29letého muže z Ostravy. Policisté se při pátrání zaměřili na herny a ubytovací zařízení. Zanedlouho již i s posilou vcházeli do jedné z ostravských ubytoven a následně do pokoje, ve kterém se podezřelý nacházel. Muž se zadržení nebránil a ubytovnu opouštěl v poutech v doprovodu policistů,“ řekla mluvčí policie.

Muž je obviněn ze zločinu vraždy v prvním odstavci, za který hrozí podle nového zákona deset až osmnáct let vězení.

„Pachatel podle prozatímních informací nepoužil při útoku proti oběti zbraň. Další informace k příčině úmrtí jsou předmětem dalšího vyšetřování. Přesná doba smrti nebyla dosud jednoznačně určena, podle předběžných zjištění k ní došlo minulý týden,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám