Hlavní obsah

Podezřelého z dvojnásobné vraždy v Budějovicích dopadli v Německu

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Petr Pokorný, Pavel Orholz, Radim Vaculík

Policie zadržela v německém Pasově osmadvacetiletého Jana Heidingera, kterého podezírá z vraždy manželského páru středního věku v Českých Budějovicích. Právu to potvrdil důvěryhodný policejní zdroj a později i jihočeská policejní mluvčí. Podezřelý je syn zavražděné ženy z předchozího manželství.

Článek

„Podezřelý byl dopaden ve čtvrtek v podvečer v Německu, v současné době činí policisté právní kroky k tomu, aby byl co nejrychleji vydán do České republiky k trestnímu stíhání,“ řekla policejní mluvčí Jana Hlavínová.

Pár byl zavražděn v noci na čtvrtek ve svém bytě v jihočeské metropoli. [celá zpráva]

Policie odpoledne vyhlásila po podezřelém pátrání. Zároveň varovala, že je nebezpečný a ozbrojený. Podle policejní Hlavínové muž trpí psychickou poruchou.

Muž páru vyhrožoval

Podle informací Práva byl zavražděn dlouholetý hudební pedagog, divadelník a muzikant z Českých Budějovic a jeho manželka. Oba byli pravděpodobně zastřeleni.

Zavražděný muž si už dříve stěžoval, že mu Heidinger vyhrožuje, dokonce si prý na něj pořídil i zbraň. Umělec to oznámil policii. Heidinger rodinu napadl už ve středu, dokonce prý po nich střílel. V noci se podle příbuzných rodiny vrátil a pár zabil.

„Ke včerejšímu večeru se nebudeme vyjadřovat, protože má přímou souvislost se spáchaným trestným činem,“ uvedla policejní mluvčí. Upřesnila pouze, že zavražděný muž hlásil v minulosti celkem třikrát, že se cítí ohrožený.

Podle svědků muž pár zastřelil o potom odjel autem. Sousedé si ničeho nevšimli.

Reklama

Výběr článků

Načítám