Hlavní obsah

Vietnamci schovávali v rybnících stovky litrů nezdaněných lihovin

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Pozoruhodnou vynalézavost projevila na Karvinsku skupina vietnamských obchodníků s pokoutně dováženým alkoholem. Celníci ve čtvrtek našli v jejich kamenném obchodě 353 litrů nezdaněného alkoholu bez kolků a dalších 515 litrů alkoholu objevili v nečekané skrýši - pod hladinou několika rybníčků za prodejnou.

Článek

O neobvyklém kontrabandu informovala v pátek mluvčí Celního ředitelství v Ostravě Pavla Zdobnická. Podle ní přitom šlo zpočátku o rutinní kontrolu.

„Šestý smysl ale celníky přivedl i do prostoru za obchodem, kde se nacházelo několik malých rybníků. Ve sněhu byly vidět stopy vedoucí k vysekaným dírám v ledu. Opodál byla položena dlouhá tyč s hákem, což signalizovalo spojitost s otvory v zamrzlém rybníku,“ uvedla Zdobnická.

Poté, co celníci z vysekaných děl vytáhli několik igelitových tašek s tvrdým alkoholem, přivolali na místo hasiče, aby z rybníčků odčerpali vodu.

„Hasičský záchranný sbor v Karviné za pomoci místních dobrovolných hasičů okamžitě reagoval. Nakonec bylo vyloveno téměř 60 igelitových tašek s obsahem 515 litrů neznačeného alkoholu různých značek,“ dodala mluvčí. Prodejem tohoto zboží by stát přišel na daních o více než 150 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám