Hlavní obsah

Odvolací soud potvrdil 14 let vězení za vraždu ženy v Příbrami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za vraždu ženy v Příbrami z loňského dubna půjde Julio Sánchez na 14 let do vězení. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud. V odvolacím jednání potvrdil výši trestu, který muži v listopadu vyměřil středočeský krajský soud.

Foto: ČTK

Vězeňská eskorta přivádí Julia Sanchéze

Článek

Kubánec podle obžaloby svou oběť nejprve rdousil a následně ji podřízl. Před krajským soudem tvrdil, že jej k činu dohnaly hlasy v jeho mysli. Rozhodnutí je pravomocné, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Incident se podle spisu odehrál někdy v noci na 10. dubna v ženině příbramském bytě. Sánchez tehdy podle krajského soudu udeřil devětatřicetiletou ženu do obličeje, zakrýval jí ústa, rdousil ji, a nakonec jí nožem způsobil hlubokou řeznou ránu na krku. Žena vykrvácela. Podle prvoinstančního senátu ji Sánchez zavraždil zvlášť surovým způsobem.

Krajský soud oproti znění obžaloby nedospěl k závěru, že by Sánchez při útoku způsobil ženě poranění genitálií a konečníku. Předsedkyně senátu Alexandra Chrdleová tehdy uvedla, že není zcela jasné, kdy přesně žena zranění utrpěla.

Přinutily ho hlasy

Muž před krajským soudem nepopřel, že by ženu usmrtil. Tvrdil ale, že jej k tomu přinutily hlasy v jeho mysli. Vše podle něho začalo asi měsíc před událostí, když se s ženou rozešli. Mladík řekl, že po rozchodu navštívil několik podniků, ve kterých užil různé drogy. Následně se prý dostal do špatného psychického stavu. Uvedl, že nemohl spát, měl špatné sny a "vize". Postupně prý začal ve své mysli slyšet hlasy, které mu například dávaly instrukce.

Podle svých slov pak kontaktoval svou bývalou družku a požádal ji, zda by u ní nemohl být. Žena podle něho souhlasila, byl u ní asi týden. Uvedl, že při sledování filmu nabyl dojmu, že má spáchat sebevraždu. Žena mu pak podle něho "telepaticky" sdělila, že má zabít i ji a psa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám