Hlavní obsah

Nemocnice musí zaplatit dva milióny zmrzačené holčičce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Odškodné ve výši 1 925 000 korun musí zaplatit Nemocnice Třinec-Sosna kvůli nepovedenému léčení pětileté Sáry Peprníkové. Lékaři dívce udělali špatně sádru a od té doby má trvale zdeformovanou levou ruku. O odškodném rozhodl ve středu Okresní soud ve Frýdku-Místku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Matka dívky Blanka Peprníková s advokátem rodiny u soudu.

Článek

Dívce, která má dnes devět let, zničila špatně udělaná sádra nervy na předloktí. Od té doby holčička špatně hýbe prsty a levou ruku má proměněnou doslova v pahýl. Do smrti nebude moci rukou hýbat.

Rodina původně požadovala přes čtyři milióny korun, nemocnice nabízela necelých 700 tisíc.

„Vše je horší o to, že se to stalo malému děvčátku, které se dále nemůže rozvíjet ve svém životě, je terčem posměchu spolužáků ve škole a není schopna provádět samostatně základní životní úkony. I na toaletě nebo při čištění zubů jí musí pomáhat její matka,“ řekl právní zástupce poškozené rodiny.

Právě skončené soudní jednání není jediným sporem, kterým se soud ve Frýdku-Místku zabývá v souvislosti s nevydařeným léčením pětileté Sáry.

Od ledna se lékař nemocnice Petr Čuboň, který holčičce ruku léčil, u soudu zodpovídá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, protože podle státní zástupkyně je za špatně provedený zákrok, který dívce navždy umrtvil prsty na ruce, osobně odpovědný. Lékaři hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám