Hlavní obsah

Výbuch pohřbil v sutinách majitele domu

Právo, jr, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod
Aktualizováno

Po výbuchu plynu v řadovém rodinném domě v Uherském brodě zemřel ve středu muž, který tam bydlel. Zavalily ho trosky a život mu nezachránili ani psi speciálně cvičení pro vyhledávání v sutinách.

Článek

„Po výbuchu plynu došlo k totální destrukci hlavní obytné části domu v řadové zástavbě. Tlaková vlna poškodila nejméně šest okolních rodinných domů na oknech, dveřích, garážových vratech a střechách. Sousedé hlásili, že uvnitř zničeného objektu je asi i jeho majitel,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči, z Brna a Prostějova přijeli specialisté se psy,“ doplnil Mitáček.

První hasiči byli na místě už za minutu od výjezdu. „Okamžitě začali prohledávat sutiny, a zahlédli tělo zavaleného majitele. Snažili se ho vyprostit a poskytnou mu první pomoc. Po částečném odhalení těla však hasiči uviděli, že jeho záchrana není možná. Čtyřiatřicetiletý majitel byl smrtelně zraněn výbuchem a následným závalem,“ řekl mluvčí.

„Stále hrozil sesuv poškozených střešních krytin okolních domů a celá ulice byla pokryta stavebním materiálem ze zničeného domu. Značná tlaková vlna prošla několika domy a poškodila je i na odvrácených stranách,“ řekli lidé na místě tragédie.

„Dalším úkolem hasičů byla záchrana desítek exotických ptáků, které majitel choval v rozsáhlých voliérách a klecích. Ptáky postupně hasiči dostali do tepla zásahových vozů, kde exoti přečkali tvrdý venkovní mráz,“ řekl Mitáček.

Podle informací hasičů nebyl další nikdo živý ani mrtvý v domě nalezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám