Hlavní obsah

Policisté na Karlovarsku dopadli vraha mladé ženy

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarští kriminalisté ve čtvrtek obvinili z vraždy 32letého muže, který podle nich nedaleko Otovic na Karlovarsku brutálně ubodal stejně starou ženu.

Článek

Policisté ho viní z toho, že 9. ledna letošního roku zasadil ženě pět bodných ran do krku. Žena poté v silných bolestech vykrvácela. Muž nyní čeká na verdikt soudu o uvalení vazby.

Muž i žena brali drogy, motivem by podle všeho mohla být žárlivost. „Je to ale zatím stále v šetření,“ řekl v pátek vyšetřovatel Václav Vaněk.

Tým vyšetřovatelů po vraždě zajistil zhruba 120 stop, k odhalení mu pomohlo ale také štěstí. „Na linku 158 se přihlásili svědci, kteří muže viděli, jak odhazuje zakrvácený nůž. Vražednou zbraň jsme našli asi osm set metrů od místa činu,“ uvedl Vaněk. Přibližně šestadvacet centimetrů dlouhý nůž mají nyní v laboratoři experti v Plzni, kde provádějí analýzu DNA.

Pachatel se k vraždě nedoznal, nicméně připustil, že na místě byl. Při svém hrůzném činu byl zřejmě pod silným vlivem drog. Podle některých informací pak po události chodil v okolí ve sněhu téměř nahý. „Měl omrzliny. Příčetnost budou muset posoudit odborníci z oboru psychiatrie a psychologie,“ řekl k tomu kriminalista Vaněk.

V Karlovarském kraji jde letos o první vraždu. Na starost ji má nově vzniklé krajské ředitelství, které oficiálně působí teprve od 1. ledna 2010.       

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám