Hlavní obsah

Po návratu z vězení do bývalého bydliště se muž pokusil o sebevraždu

Právo, Novinky, Petr Nový, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V oprátce z kůže chtěl ve středu v noci ukončit život třiašedesátiletý muž ve sklepě jednoho z činžáků v pražských Dejvicích. Důvodem byla deprese, která ho po návratu z vězení do bývalého bydliště postihla. Městským strážníkům se podařilo muži jeho čin rozmluvit. V další chystané sebevraždě zabránili policisté také muži na Nuselském mostě.

Foto: Petr Nový, Novinky

Strážníkům se podařilo muži v sebevraždě zabránit

Článek

Záchrannou akci odstartoval telefonát jedné z místních obyvatelek. Podle ní se do domu v Koulově ulici dostal před půlnocí bývalý soused, který se právě vrátil z vězení. Hlídka strážníků z Prahy 6 byla na místě za sedm minut. Za uzamčenými mřížemi do sklepa strážníci zahlédli staršího muže.

„Měl kolem krku smyčku z koženého provazu, druhý konec oprátky byl přivázán na trámu dveří u jedné ze sklepních kójí. Dostat se k němu nešlo, mříže do sklepa byly zamčené,“ popsali situaci zasahující strážníci.

Návrat do bývalého bydliště neunesl

Hlídce se ale podařilo navázat s mužem rozhovor. Ten přiznal, že se opravdu vrátil z vězení a šel se podívat do svého bývalého bydliště. Tady ho prý přepadly deprese, a proto se pokusil o sebevraždu.

Strážníkům se nakonec podařilo muže přemluvit, aby si oprátku sundal z krku. Případ si na místě převzala policie. Mezitím přijela záchranná služba a pacienta odvezla do nemocnice.

Policisté zabránili muži skočit z Nuselského mostu

Ve čtvrtek měli pražští policisté dvojnásobné štěstí. Na poslední chvíli se jim podařilo odradit od skoku z Nuselského mostu 34letého sebevraha. Vzápětí navíc zjistili, že „skokan“ figuruje v registru osob, na které byl vydán zatykač pro násilnou trestnou činnost.

„Policejní hlídky vyjely na Nuselský most po telefonátu volajícího, který viděl na Nuselském mostě člověka, který chce skočit dolů. Naštěstí jsme dorazili včas a předešli tak hrozící lidské tragédii,“ řekla Právu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Celostátně hledaný

V tu chvíli ovšem ještě policisté netušili, s kým mají tu čest. „Ze zoufalce se vyklubal 34letý muž z Prahy 4, po kterém soud vyhlásil celostátní pátrání pro násilnou trestnou činnost," doplnila Zoulová.

Podle Zoulové se navíc vzápětí ukázalo, že nešťastník po celý den obvolával různé krizové linky a všude vyhrožoval svou sebevraždou. „Měli jsme tak kvůli němu řadu planých výjezdů, což nás zbytečně zatěžovalo,“ postěžovala si Zoulová.

Zadržený násilník skončil v bohnické psychiatrické léčebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám