Hlavní obsah

Policista obžalovaný z úplatků sledoval svědka, skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarský policista Pavel Kábrt, jenž je podezřelý z přijímání úplatků, skončil ve čtvrtek opět ve vazbě. Kábrt se svým kolegou, dalším obžalovaným Radkem Kocábem totiž podle policie po úterním soudu sledovali auto utajovaného svědka, jenž proti Kocábovi vypovídal.

Foto: Martin Polák, Právo

Pavel Kábrt (v brýlích) se svým advokátem přichází ke karlovarskému okresnímu soudu. Snímek je z dřívějšího přelíčení.

Článek

Kábrt i Kocáb pracovali na stejném oddělení cizinecké policie v Karlových Varech a oba obvinila protikorupční policie z toho, že za úplatky legalizovali pobyt cizinců v Česku. Soud se ale jejich případy zabývá odděleně, přestože někteří svědci figurují v obou případech.

Zatímco Kábrt dnes k soudu přijel sebevědomě, od soudu ho odvážela policie v poutech. "Podle policejního záznamu obžalovaný v úterý sledoval auto, které od soudu odváželo utajovaného svědka. Policisté několikrát změnili směr, aby se ujistili, jestli je podezřelé auto sleduje," četl z hlášení soudce. Pak policisté zavolali hlídkový vůz, který Kábrta zastavil.

Ten ale dnes soudci tvrdil, že nikoho nesledoval, ale jen jel domů. Na dotaz, proč odešel od soudu hned po svědectví utajeného svědka, řekl, že ho zajímala jen jeho výpověď. Advokát Kábrta podal na místě proti vazbě stížnost. O ní rozhodne krajský soud.

Kábrt byl ve vazbě asi půl roku po svém zatčení. Podle obhájce ale nyní už ani neví, které svědky by mohl ovlivňovat, protože všichni svědci v jeho případě už byli vyslechnuti. Soudce ale uvedl, že některé se nepodařilo ani vypátrat, a tak nejsou ani obžalobou navrhovaní. Důvodem mohly být právě obavy.

To v úterý potvrdil i utajovaný vietnamský svědek, kterého Kábrt pak sledoval. U soudu pod falešným jménem Jiří Zatloukal mimo jiné řekl, že jeho známý, který také vypovídal, dostal v obálce náboj jako výhrůžku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám