Hlavní obsah

Policie chce od JAR pomoc s případem advokáta obviněného Krejčířem

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřování advokáta Julia Kramariče, kterého v říjnu obvinila pražská policie z vydírání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, zřejmě jen tak neskončí. Policisté se totiž podle informací Práva po výslechu posledního svědka z minulého týdne chtějí obrátit na úřady Jihoafrické republiky (JAR), kde Krejčíř po svém útěku z Česka žije, s žádostí o právní pomoc.

Článek

Kramarič zastupuje jednoho z obviněných ze smrti Krejčířova otce a loni v květnu ho Krejčíř po společné schůzce v JAR obvinil z vydírání. Kramarič tam byl tehdy s delegací českých policistů, kteří se marně snažili Krejčíře vyslechnout.

„Předmětem dotazu má být sdělení, proč došlo k prvnímu odkladu výslechu Radovana Krejčíře z 26. května na 28. května,“ potvrdil v úterý Právu sám Kramarič.

Podle dřívějších zkušeností české policie i justice se však nedá očekávat, že by odpověď z JAR přišla v blízké době. Své o tom může mluvit třeba ministerstvo spravedlnosti, které za ČR v minulosti neúspěšně žádalo i o vydání samotného Krejčíře do ČR.

„Vzhledem ke složitosti při jednáních s JAR nelze odhadnout, kdy by případná odpověď mohla přijít, může to být v řádu týdnů, ale i měsíců,“ uvedla mluvčí ministerstva Jitka Zinke.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám