Hlavní obsah

Žena z Havířova se přiznala k vraždě prostitutky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z vraždy své kamarádky, 46leté prostitutky, se od úterka před ostravským krajským soudem zodpovídá 33letá Simona Veverková z Havířova. Loni v srpnu svou známou brutálně ubodala během návštěvy v jejím bytě. Na těle zemřelé lékaři napočítali 27 ran kuchyňským nožem. Motivem byly peníze a osobní vztahy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí Simonu Veverkovou do soudní síně.

Článek

Případy, kdy by žena zavraždila ženu, jsou přitom v české kriminální praxi zcela výjimečné. Veverkové kromě toho přitěžuje, že svou oběť obrala o peníze a čin spáchala mimořádně drastickým způsobem.

Celý život si myslím, že když někdo zabije člověka, měl by být potrestán stejně. A teď tady stojím a jsem obžalovaná z nejhoršího zločinu.
obžalovaná Simona Veverková

Simona Veverková se v úterý před soudem k vraždě kamarádky přiznala. Řekla, že ji kamarádka vydírala, protože jí dlouho nevracela dlužné peníze.

„Říkala, že když jí nevrátím sedm tisíc, tak mne zničí. Věděla, že beru pervitin a jsem nevěrná manželovi, protože spím s majitelem nočního klubu. Měla na to prý důkazy a chtěla to manželovi říct,“ řekla Veverková u soudu.

Veverková: řekla, ze mne zničí

Obě ženy pracovaly v jednom z třineckých nočních podniků. Veverková však prostituci už delší dobu neprovozovala a v klubu pracovala jako provozní. Právě zde se seznámila se svou budoucí obětí, obě ženy se spolu přátelily a vzájemně se navštěvovaly.

Tragédie se odehrála 7. srpna odpoledne poté, co Veverková kamarádce přinesla domů vrátit tři tisíce. Ta ale trvala na vrácení celé částky, tedy sedmi tisíc. „Ty peníze hodila na zem, pak na mne plivla a řekla, že mne zničí,“ popisovala vražedkyně dramatické chvíle. Podle svých slov si vzpomíná jen na to, že vzala do ruky nůž a ženu bodla.

Výpověď v slzách

Veverková, která je matkou devítiletého syna, u soudu svého činu hluboce litovala a během výpovědi plakala. „Celý život si myslím, že když někdo zabije člověka, měl by být potrestán stejně. A teď tady stojím a jsem obžalovaná z nejhoršího zločinu,“ sypala si popel na hlavu.

Soudní jednání se Simonou Veverkovou bude pokračovat ještě ve středu výslechy svědků, pak bude s největší pravděpodobností odročeno. Rozsudek tak zřejmě padne až během několika týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám