Hlavní obsah

Bezdomovci zapálili v Brně neobývaný dům

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dramatické okamžiky v boji o životy prožívali hasiči i několik bezdomovců v sobotu dopoledne ve vybydleném a oficiálně neobývaném pětipatrovém domě na rohu ulic Koliště a Milady Horákové. První plameny lidé z okolí zpozorovali před pátou ráno.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Plameny šlehaly z bytu v prvním patře. celý dům byl silně zakouřený a z vyšších pater se ozývalo volání o pomoc,“ popsal situaci mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Záchranu bezdomovců, kteří před požárem utekli do vyšších pater zkomplikovala podmáčená půda po silném pátečním dešti se sněhem, na kterou jen s obtížemi záchranáři postavili třicetimetrový žebřík.

Riskantní manévr se však nakonec podařil a v pracovním koši žebříku snesli hasiči do bezpečí muže ze třetího patra, který měl jako jediný poněkud vážnější zranění, když se nadýchal zplodin. 

Vstup do domu mimo dýmu komplikovaly i mříže, které byly v přízemí právě kvůli nežádoucím obyvatelům ti však zřejmě používají jiné cesty do místností, kde přespávají. Záchrana se nakonec obešla bez vážnějších zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám