Hlavní obsah

Řidič v Praze zemřel na infarkt za volantem, na opuštěném voze se objevila botička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opuštěný osobní automobil s policejní botičkou na kole zůstal stát do čtvrtka před hlavním vchodem do Divadla na Vinohradech na pražském náměstí Míru. Svou cestu životem v něm ve středu pozdě večer zakončil muž, kterému při řízení selhalo srdce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Opuštěný automobil po noční smutné události s botičkou městské policie.

Článek

„Případ jsme měli ohlášený deset minut před dvaadvacátou hodinou jako selhání srdce u přibližně 60letého muže. Záchranáři se ho snažili oživovat, to se však nepodařilo a muž zemřel,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Foto: Novinky

Řidiči se nejspíš ještě podařilo automobil bezpečně zastavit. Po smutné noční události zůstal automobil před divadlem stát do rána, když se na něm ale objevila botička pražské městské policie. Automobil zmizel až během dne.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Novinkám se během dne nepodařilo sehnat vyjádření pražské městské policie k umístěné botičce na vozidle a odtahu vozu. Není tak zřejmé, zda se po neštěstí botička na kole vozu ocitla z preventivních důvodů, nebo byla na vůz dána běžnou hlídkou strážníků později v noci.

S tím souvisí zatím nezodpovězená otázka, kdo v takovýchto případech, kdy řidič z objektivních důvodů nemůže zaplatit pokutu za nasazení botičky a odtah vozu, náklady uhradí.

Není také zřejmé, zda zákon v takovýchto výjimečných případech umožňuje výjimku a město může pozůstalým odpustit náklady spojené s touto situací. Za odstranění botičky a odtah vozu se totiž platí nemalé částky.

Reklama

Výběr článků

Načítám