Hlavní obsah

V Paskově hoří průmyslová hala

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paskov
Aktualizováno

U požáru průmyslové haly v Paskově na Frýdecko-Místecku, která slouží jako servis armatur pro plynovody, museli v úterý zasáhnout hasiči. Škoda se zřejmě vyšplhá na několik miliónů korun.

Článek

„Požár už hasiči dostali pod kontrolu, dohašování ale ještě potrvá nejspíš několik hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že firma Servis Armatur škodu odhaduje na několik miliónů. „Příčina požáru zatím není známa, bude se řešit až po jeho uhašení,“ dodal mluvčí. Hasiči podle něj díky rychlému zásahu zachránili technické vybavení za mnoho miliónů korun.

„Celý spojený objekt má na délku přes 30 metrů, na šířku osm metrů. Tvoří jej dvě haly a uprostřed mezi nimi stojí čtvercová administrativní budova. Hořela jedna z hal. Hasičům se podařilo uchránit prostřední administrativní budovu, tedy i sousední druhou halu,“ řekl mluvčí.

Hasiči během zásahu z hořícího objektu vytáhli tři kovové barely se zhruba 600 litry chemické látky kerosin. „Zachránili také strojírenský agregát za šest miliónů korun, svařovací soupravy a další materiály,“ dodal Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám