Hlavní obsah

Za ubití druha své matky půjde muž na čtyři roky do vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krajský soud v Brně poslal v úterý na čtyři roky do vězení Jana Podborského ze Křtin na Blanensku. V červnu loňského roku při hádce zabil druha své matky.

Článek

Před hádkou třiatřicetiletý přítel ženy napadal nejen svoji partnerku, ale i její blízké. Oba muži měli při konfliktu v krvi přes 1,5 promile alkoholu. Obžalovanému hrozilo za vraždu až 15 let vězení, soud ale čin překvalifikoval na zabití s nižší trestní sazbou.

V den činu se celá rodina bavila s přáteli u táborového ohně trampské osady Cvrček u Křtin. Tam se muž opil a začal být ke své čtyřiačtyřicetileté družce agresivní. V podroušeném stavu jí vyčítal nejrůznější maličkosti - mimo jiné i to, že si příliš přátelsky povídala s bývalým manželem.

Hádka přerostla v tragédii po návratu domů. Mezi druhem a synem ženy vznikla strkanice. Opilý muž prohlásil, že si dojde pro sekeru a všechny zabije. V domku byl i druhý syn ženy ve věku pouhých osmi let.

Když se druh z garáže vrátil, Podborský jej bodl kuchyňským nožem, přestože si jeho sok ve skutečnosti sekeru nepřinesl. Smrti muže odsouzený lituje. Hájí se ale tím, že chránil své nejbližší.

Reklama

Výběr článků

Načítám