Hlavní obsah

Muž si chtěl udělat z policistů taxi, aby "pomáhali a chránili"

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Prostřednictvím linky 158 se v pondělí ráno obrátil na policii mužský hlas s tím, že se v lesním porostu mezi obcemi Mladějov a Hrdoňovice na Jičínsku pohybuje zmatený muž, který neustále volá o pomoc.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Na místo vyjela policejní hlídka, která se spolu s psovodem a služebním psem snažila muže nalézt. I když celý prostor důkladně prohledali, přesto ho nikde nenašli. Až po dlouhých třech hodinách chůze muže objevili nedaleko Jinolic,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Jednalo se o třiačtyřicetiletého muže z okresu Jičín, který byl pod vlivem alkoholu. Na dotaz policistů, co zde provádí, uvedl, že popíjel u známého a vzhledem k tomu, že se neměl jak dostat domů, tak mu nezbylo nic jiného, než vyrazit pěšky.

„Šel přes les a aby mu cesta rychleji ubíhala, tak si nahlas povídal. Nakonec dostal výborný nápad, že by ho mohli policisté domů dovézt, když mají pomáhat a chránit,“ doplnila Klečalová s tím, že v tomto případě měl ale muž smůlu. Policejní vozidla totiž neslouží jako taxi služba. A tak chtě, nechtě musel dále pokračovat po svých.

Muž se zranil při vstupu do hospůdky

Smůlu měli v pondělí v Jičíně i další dva muži, kteří si chtěli závěr roku zpříjemnit s alkoholem.

„Neskutečnou smůlu měl před dvacátou hodinou jeden z hostů restaurace v jičínské Šafaříkově ulici. Při vstupu do hospůdky totiž uklouzl na schodech, a to tak nešťastně, že si způsobil zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. A tak než se nadál, místo u stolu s pivem, seděl na chirurgickém oddělení,“ pokračovala mluvčí.

Dodala, že dalším, kdo skončil na chirurgickém oddělení byl silně opilý muž, který po sedmnácté hodině zakopl v Jičíně v Jiráskově ulici o obrubník chodníku. Vzhledem k tomu, že si pádem na zem přivodil zranění na hlavě, byl i on z místa převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám