Hlavní obsah

V plamenech na Zlínsku uhořel muž i jeho pes

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Ohořelé torzo lidského těla objevili profesionální hasiči při likvidaci požáru rodinného domku v Nedašově Lhotě na Zlínsku. Záchranáři předpokládají, že se jedná o pětačtyřicetiletého majitele. Příčina vzniku požáru z úterního rána se stále vyšetřuje. Celkovou škodu vyčíslili vyšetřovatelé na osm set tisíc korun.

Článek

„Požár zpozorovali sousedé, kteří oheň před třetí hodinou ráno nahlásili na tísňovou linku. V době příjezdu hasičů už byla v plamenech celá střecha a dvě obytné místnosti přízemního domu. Hasiči postupně rozvinuli pět proudů vody a snažili se o rychlou lokalizaci,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Kromě ohořelého těla objevili hasiči i mrtvého psa.

Likvidace zabrala profesionálům několik hodin. Záchranáři rozebrali zničené konstrukce domu a dohašovali skrytá ohniska požáru. „I nadále probíhal průzkum sutin, neboť nebyla vyloučena možnost přítomnosti dalších osob v domě,“ poznamenal Mitáček.

Vyšetřovatelé budou na místě neštěstí celý den, protože dosud není známá příčina vzniku požáru. Zároveň se budou snažit objevit případné další možné oběti. 

Během posledních osmi dní jde podle mluvčího již o druhou tragickou událost při požáru na Zlínsku. V pondělí 14. prosince vyjížděli hasiči k požáru domu v sousedním Brumově, při kterém zemřela žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám