Hlavní obsah

Žena v masce čerta přepadla sousedku, jde na 12 let za mříže

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tíživou finanční situaci, kdy zůstala sama s ročním dítětem, se rozhodla vyřešit teprve třiadvacetiletá Ivana Kosová ze Želetavy tak, že s nožem v ruce přepadla svoji šestaosmdesátiletou sousedku z činžovního domu. Krajský soud v Brně dívku v pátek poslal na 12 let za mříže za pokus o vraždu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ivana Kosová celou dobu jednání seděla se sklopenou hlavou a slzela.

Článek

Dívka si přepadení vitální stařenky dobře naplánovala. Osudného dne 26. června letošního roku nejprve zazvonila u jejích dveří s prosbou o špetku soli. Když jí seniorka otevřela, Kosová se přesvědčila, že v bytě není nikdo další a s díky a špetkou soli odešla. Doma si však na obličej nasadila masku čerta, vlasy zakryla čepicí a vyzbrojena nožem s dvaceticentimetrovou čepelí zazvonila na sousedku znovu.

Když žena otevřela, Kosová ji pohrozila nožem a požadovala peníze. Srdnatá stařenka se ale maskované lupičky nezalekla a došlo ke strkanici, na jejímž konci zůstala nebohá důchodkyně ležet v tratolišti krve.

Oběť své sousedce odpustila

"Utrpěla zlomeninu nosu, měla vyražené dva zuby, bodnou ránu v břiše, kudy jí vyhřezla střeva, probodnutou ledvinu a další ránu na hrudníku, kde se nůž zastavil o žebra. Stačilo jen málo a mohlo dojít k úmrtí,“ prohlásila před senátem soudní znalkyně. Kosová po útoku zabouchla dveře a z bytu utekla.

Zraněné ženě pomohlo zřejmě to, že Kosová po činu začala zmatkovat. Zavolala totiž na linku linku 158 a policistům tvrdila, že ji doma někdo přepadl, na zvýšení důvěryhodnosti se dokonce pořezala na rukou. Policisté pak ale v domě našli pobodanou důchodkyni, která by bez pomoci jistě zemřela.

"Chtěla bych všechno vrátit zpátky, jsem hrozně ráda, že jsem se jí mohla omluvit tváří v tvář a překvapilo mě, že mi dokonce odpustila,“ vzlykala před soudem Kosová. Pobodaná stařenka skutečně před soudem své nehodné sousedce v emotivní chvilce odpustila.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám