Hlavní obsah

Zloděj se vydává za prodavače dřeva při obhlížení terénu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S takovou drzostí se kriminalisté už dlouho nesetkali. Zloděj, který vykrádá už přes měsíc domy na Brněnsku, se neschovává, je sebevědomý a neodbytný. Při obhlížení terénu se vydává nejčastěji za podomního prodejce levného palivového dřeva.

Zloděj se vydává za prodavače dřeva při obhlížení terénuVideo: Policie ČR, Právo

 
Článek

„Zazvoní a pokud je majitel objektu doma, tak s ním prohodí pár vět. Nevadí, že je se svým smyšleným artiklem odmítnutý. Obvykle s totiž poptá i na možnost prodeje u sousedů. Tak získá informace o tom, zda jsou lidé v okolních staveních doma a pak vykrádá právě tyto objekty, “popsal kriminalista Michal Koláček praktiky mladíka, kterého se podařilo zachytit již na několika kamerách.

Muž navštěvuje vyhlédnuté objekty především odpoledne a pak se do nich vloupe nejčastěji ze dvora či z jiné zadní části. I když zřejmě cestuje vlaky či autobusy, je jeho akční rádius značný. Kradl už v Kuřimi či Tišnově nebo v Židlochovicích, které jsou zcela na opačném konci okresu Brno - venkov.

Hledá především zlato, peníze, nepohrdne ani osobním počítačem či kamerou nebo foťákem. Za zhruba měsíc má na svědomí odhadem patnáct domů se škodou přes půl miliónu korun. Kriminalisté se domnívají, že většinu z peněz, které získá prodejem kradeného zboží, prohraje.

Podezřelého zachytila i videokamera v herně v Židlochovicích. Každý, kdo sebevědomého zloděje pozná, může i anonymně volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám