Hlavní obsah

Na Českolipsku vytékala nafta z kamiónu, auta klouzala do příkopu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Netradiční problém řeší policisté, hasiči a silničáři na Českolipsku. Ráno tu na silnici mezi Jablonným v Podještědí, Mimoní a Kuřivody projel kamión, ze kterého vytékala nafta. Kvůli skvrně na silnici se pak staly nejméně dvě dopravní nehody, při jedné skončilo auto na střeše.

Článek

„Řidič jel po silnici druhé třídy číslo 270. Když v Kuřivodech vystoupil na svačinu, zjistil, že mu z nádrže vytéká nafta a zavolal na policii. Mezitím se ozvali další řidiči, kteří na skvrně havarovali,“ řekla Novinkám mluvčí policie v České Lípě Ivana Baláková.

Řidič ráno vyjel z Jablonného v Podještědí a až po mnoha kilometrech v Kuřivodech závadu zaregistroval. Za ním zůstala souvislá skvrna v pravém jízdním pruhu. Na ní havaroval jeden vůz v Mimoni, druhý v Pertolticích. „Zde se auto po vyjetí ze silnice převrátilo na střechu,“ doplnila Baláková.

Policie žádá motoristy, aby se danému úseku vyhnuli, případně aby na maximum snížili rychlost. „Silničáři a hasiči už začali odstraňovat skvrnu, potrvá to ale až do odpoledne,“ uzavřela Baláková.

Dopravní policisté případ nyní vyšetřují. Zatím není zřejmé, co přesně únik nafty z kamiónu způsobilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám