Hlavní obsah

Spadlá branka těžce zranila šestileté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Cerekev

Šestiletou dívenku ve čtvrtek těžce zranila kovová konstrukce přenosné házenkářské branky na hřišti v Dolní Cerekvi na Jihlavsku. Záchranáři dívku převezli do jihlavské nemocnice a poté letecky do dětské nemocnice v Brně. Příčinu pádu branky a případnou míru zavinění jiných osob vyšetřují policisté. Řekla to jihlavská policejní mluvčí.

Článek

"Těžce zraněná dívka byla napojena na umělou plicní ventilaci. V kritickém stavu byla převezena na oddělení ARO fakultní nemocnice v Brně - Černých Polích," potvrdil primář krajských záchranářů Miroslav Havlík.

"Případ se stal kolem 10:00, kdy se skupinka dětí z mateřské školy v přítomnosti dospělé osoby pohybovala v prostoru fotbalového hřiště," uvedla mluvčí. Kovová konstrukce branky se převrátila a spadla na jedno z dětí. Policejní komisař podle mluvčí zahájil trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Podobný případ s ještě tragičtějším koncem se stal letos začátkem srpna v Přibyslavicích na Třebíčsku. Na tréninkovém fotbalovém hřišti si 13letý chlapec kopal s míčem. Během hry na sebe převrátil přenosnou fotbalovou branku a způsobil si vážná poranění, kterým na místě podlehl. Policie kvůli tragédii trestně stíhá tři muže zodpovědné za provoz hřiště pro ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí jim až pět let vězení.

Podobné případy nejsou výjimečné. V létě 2006 zemřel v Plzni 14letý chlapec, na kterého na hřišti spadla házenkářská branka. Nepomohla mu ani rychlá pomoc záchranářů a převoz do nemocnice. V červenci 2005 zabila převrácená fotbalová branka 19letého mladíka v Opatově u Svitav. Muž po horním břevně přenosné branky ručkoval. Branka se s ním ale převrátila a přimáčkla ho k zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám