Hlavní obsah

Soud potvrdil výjimečný trest za loupež a pokus zavraždit policisty

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní soud potvrdil v úterý trest na dvacet let pro Martina Pavlíčka. Vinen je z ozbrojeného přepadení banky a pokus o vraždu. Vrchní soud tak potvrdil červencový verdikt pražského městského soudu. Soudci uznali Pavlíčka vinným z pokusu o vraždu při střelbě na policejní automobil.

Článek

Podle obžaloby Pavlíček spolu s dalšími třemi komplici přepadával v letech 2003 a 2004 banky v Praze, Plzeňském a Karlovarském kraji. Prvoinstanční soud však nenalezl dostatek důkazů pro jeho účast na všech sedmi akcích a uznal ho vinným pouze z jedné loupeže.

S Pavlíčkem byli v hlavním líčení souzeni také Roman Šimůnek, Patrik Wohlhöfner a Miroslav Skalník. Policie muže dopadla 20. srpna 2004 chvíli po vyloupení Komerční banky v Severozápadní ulici v Praze 4.

Pavlíček byl tehdy při přestřelce s policisty postřelen. Střelbou na policejní auto ohrozil muž podle prvoinstančního senátu život šesti policistů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám