Hlavní obsah

Žena z Ostravy obviněna kvůli týrání 40 psů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli jednomu z nejzávažnějších případů týrání psů obvinili ostravští kriminalisté v minulých dnech 44letou ženu. Letos v létě jí úřady odebraly čtyři desítky psů, z nichž deset muselo být utraceno. Ženě nyní hrozí až jeden rok vězení.

Článek

O obvinění informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policie si podle ní k případu vyžádala veterinární posudek.

„Odborné vyjádření ukázalo alarmující závěry,“ řekla s tím, že zvířata neměla přístup k vodě a stravě a byla nevhodně umístěna na malé ploše. „Sedm štěňat mělo být zavřeno v malé místnosti a velkou část dne být ve tmě, což znamená nejen vliv na psychiku zvířete, ale také na vývoj očí,“ uvedla mluvčí.

Na základě upozornění sousedů úřady ženě nejprve v červenci odebraly 11 psů, kteří byli umístěni do ostravského psího útulku. O několik dnů později pak veterináři rozhodli o odběru dalších 29 psů.

„Veterináři zjistili silné zablešení psů i jejich výraznou vyhublost. Některá zvířata měla i kožní nemoci," dodala Holčáková.

Z první odebrané skupiny psů musela být utracena německá doga, z druhé skupiny pak dalších devět psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám