Hlavní obsah

Ind vjel do stanu připraveného ke slavnostnímu otevření D1

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Zřejmě až moc spoléhal na satelitní navigaci Ind, který se svým volvem vjel krátce před úterní půlnocí na v té době ještě uzavřený úsek dálnice D1 mezi Bílovcem a Hladkými Životicemi na Novojičínsku. Nehoda se obešla bez zranění, škoda se však šplhá přes 100 tisíc korun, neboť indický šofér doslova zrušil stan připravený na slavnostní otevření dálnice.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ind omylem vjel na ještě neotevřený úsek dálnice a projel stanem (v pozadí) připraveném na slavnostní otevření.

Článek

Dálnice doposud nazývaná D47 se oficiálně přejmenovala na D1.

„Řidič osobního automobilu Volvo jel ve směru od Bravantic na Studénku. Nevšiml si nainstalovaných značek zákaz vjezdu a vjel na rozestavěnou dálnici,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Inda podle něj nezastavili ani dělníci, kteří se v tu dobu po dálnici ještě pohybovali. „Hájil se tím, že se řídil navigací.“

Že není něco v pořádku si cizinec všiml pravděpodobně až ve chvíli, když vjel s dvěma společníky, dalším Indem a Polákem, do 50 metrů dlouhého stanu. Ten už byl na dálnici připraven na středeční slavnostní otevření dvou dálničních úseků.

„Auto stanem projelo, poškodilo ho a vzápětí skončilo mimo vozovku,“ dodal Tomšík s tím, že předběžná škoda na stanu je 150 tisíc korun.

Protože v době nehody nebyla dálnice ještě zprovozněna coby silnice, šetří policisté z Bílovce noční kuriozitu jako škodní událost.

Na severomoravské části dálnice D1 se otevřely dva úseky mezi Bělotínem, Hladkými Životicemi a Bílovcem. Zprovozněním nových 30 kilometrů za 7,6 miliardy korun se Ostravsko napojilo na celostátní dálniční síť. Dálnice doposud nazývaná D47 se oficiálně přejmenovala na D1. Ve směru na Brno je průjezdná od 14:00, obousměrně po 20:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám