Hlavní obsah

Záchranáři zamkli muže do sanitky, ten vůz zdemoloval

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jesenice

Nepříjemný zážitek zažili v pátek středočeští záchranáři, kteří vyjeli na pomoc zraněnému muži u jedné z restaurací v Jesenici. Opilec napadl posádku sanitky, která ho musela zamknout ve voze. Ten pak agresivní muž zdemoloval.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Zdravotnická posádka byla přivolána k muži s tržnou ranou na hlavě. Po přemlouvání šel se záchranáři do sanitky. Tam po něm chtěl lékař doklady, což se ale muži nelíbilo. Během čekání na policii se ale agrese muže vystupňovala.

„Na záchranáře slovně útočil a tvrdil, že ho v sanitce drží proti jeho vůli. Po chvíli se mu podařilo odpoutat se z lehátka, začal napadat sestru i ostatní členy posádky sanitního vozu a vyhrožoval jim, že je zabije,“ řekla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

Vyházel všechny léky z polic a dupal po nich, kopal do sedačky, lehátka a snažil se vykopnout boční okno.
mluvčí záchranné služby Tereza Janečková

Záchranáři utekli ze sanitky a agresivního muže zamkli uvnitř. Do příjezdu policistů mohli už jen venku bezmocně přihlížet, jak muž uvnitř demoluje vybavení sanitního vozu a snaží se dostat ven.

„Vyházel všechny léky z polic a dupal po nich, kopal do sedačky, lehátka a snažil se vykopnout boční okno. Po příjezdu policie se muž zklidnil, ale přesto si jeho předchozí řádění vyžádalo příjezd dalších dvou policejních vozů,“ doplnila mluvčí záchranářů.

Záchranáři zvažují trestní oznámení

Po otevření sanitky se záchranářům naskytl pohled na interiér plný střepů z ampulí a rozdupaných léků. Pro transport muže musel být na místo poslán další sanitní vůz z Říčan. Muž byl pak v poutech za asistence policie transportován na záchytku Fakultní nemocnice Bulovka.

„Posádka naštěstí neutrpěla žádné zranění, ale jen na lécích je škoda přes pět tisíc korun. Žádný z drahých přístrojů v sanitce nebyl rozbit. Vedení středočeské záchranné služby uvažuje o podání trestního oznámení,“ uzavřela Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám