Hlavní obsah

Chlapec sjel do vody z dvacetimetrové skály, matka se vrhla za ním

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

V Lokti na Sokolovsku spadli v sobotu z dvacetimetrové skály dva lidé do řeky. Maminku s malých chlapcem vytáhli z vody pohotoví chalupáři, oba postižené si převzali do péče záchranáři. Neštěstí se stalo v sobotu krátce po půl druhé odpoledne v oblasti Zahradní ulice.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Matka asi pětiletým dítětem se pohybovala po cestičce ve skalách nad řekou. Chlapec se zřejmě nešťastnou náhodou dostal za zábradlí, které cestu lemuje. Z výšky dvaceti metrů sjel do chladné vody řeky Ohře.

Matka se okamžitě vrhla za ním a ve vodě se jí dítě podařilo zachytit. Celou událost sledovali chataři, kteří pohotově vytáhli loďku a nešťastníkům pomohli na břeh.

„Dítě sklouzlo po zádech, matka sjela skalní průrvou hned za ním,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Alena Ryvolová. Ve vodě bylo naštěstí dost bahna a maminka mohla dítě snáze zachytit.

„Dítě je podchlazené, jinak jsou oba bez viditelných zranění. Odvezli jsme je na dětské oddělení nemocnice v Sokolově,“ doplnil mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

Reklama

Výběr článků

Načítám