Hlavní obsah

Zvrhlík, který dohnal chlapce k pokusu o sebevraždu, je za mřížemi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Celostátně hledaný Petr Sajitz z Frýdku-Místku, podezřelý z brutálního sexuálního vydírání šestnáctiletého chlapce, už je za mřížemi. Devětačtyřicetiletého homosexuála, který svou zoufalou oběť dohnal před několika měsíci k pokusu o sebevraždu, přivedli ve středu kriminalisté k soudu ve Frýdku-Místku, který na obviněného muže okamžitě uvalil vazbu.

Článek

„Devětačtyřicetiletý muž z Frýdku-Místku se sám přihlásil na policii, protože už údajně nemohl dál snášet mediální tlak na jeho osobu. Je obviněn, že vydíráním nutil 16letého hocha k pohlavnímu styku. Soud jej dnes vzal do vazby, hrozí mu až 5 let vězení,“ uvedl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Po hledaném muži kriminalisté pátrali od poloviny minulého roku. Podezřelý loni při cestě vlakem oslovil šestnáctiletého mladíka, kterému nabídl možnost výdělku.

Sliboval milióny

"Tvrdil o sobě, že je velmi bohatý, avšak brzy zemře na rakovinu. Přesvědčil ho, že mu má dělat společníka a za odměnu na něj převede majetek za padesát miliónů euro. Když na to chlapec přistoupil, požadoval po něm nejrůznější sexuální praktiky. Za ně ho pak odměňoval pouze několika stokorunami,“ informoval před rokem mluvčí policie Žurovec.

Když chlapec zvrhlíka prokouknul a odmítl dále plnit jeho sexuální požadavky, vzniklo mu peklo na zemi. Muž vyhrožoval, že zveřejní na internetu jeho erotické fotografie, které s ním pořídil, a rozvěsí je po jeho škole.

Střelil se do oka

„V polovině května už chlapec nevydržel psychický nátlak ze strany pachatele a střelil se do oka,“ řekl mluvčí Žurovec. Pokus o sebevraždu chlapec naštěstí přežil.

„Při vyšetřování vyšlo dále najevo, že k nedobrovolnému pohlavnímu styku mělo docházet na ubytovnách v Prostějově, v Havířově a dalších místech. Podle svědectví personálu ubytoven však nebyl jediným mladistvým chlapcem, kterého si tam tento muž vodil,“ řekl tehdy Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám