Hlavní obsah

Strážníci zachránili mladíka před skokem z balkónu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Lidský život zachránili v úterý večer strážníci hradecké městské policie. Mladý muž se rozhodl ukončit život skokem z balkónu pátého patra domu. Strážníkům se podařilo muži v jeho záměrech zabránit.

Článek

„Před jedenadvacátou hodinou přijal operační pracovník naléhavou telefonickou žádost staršího manželského páru o příjezd hlídky. Volající žena uváděla, že její vnuk právě stojí na římse v pátém patře panelového domu na Slezském Předměstí a vyhrožuje sebevraždou,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Čížková.

Hlídka skutečně spatřila rozrušeného mladíka stát uprostřed obývacího pokoje před otevřenými balkónovými dveřmi. Strážníkům se podařilo navázat s mladíkem rozhovor. Po chvíli souhlasil i s přivoláním lékaře.

“Začal se oblékat s tím, že bude následovat hlídku. Náhle se však otočil a se slovy „stejně skočím“ se rozeběhl k balkónu. Rychlou akcí se naštěstí strážníkům podařilo zabránit mladíkovi ve skoku,“ doplnila Čížková.

Na zemi se 21letý mladík ještě vzpouzel, pokoušel se vykroutit, nahlas křičel a nakonec i plakal. Neustále uváděl, že se stejně pokusí nějakým způsobem ukončit svůj život. Nakonec byl předán do péče lékaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám