Hlavní obsah

Policisté z Česka a Německa zadrželi dealery marihuany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čeští a němečtí policisté a celníci zadrželi na území obou států pět lidí, které podezírají z pěstování a distribuce marihuany. Informoval o tom v úterý šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Článek

Šlo o tři Vietnamce a dva Němce. Drogu podle něj pěstovali v České republice a vyváželi hlavně do Německa. Při akci zabavili policisté automobil s 15 kilogramy marihuany.

Skupinu policie obvinila z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Všem zadrženým hrozí až 15 let vězení. V současné době jsou ve vazbě. Při následných domovních prohlídkách nalezli policisté nelegální zbraně a další drogy.

Konopí pěstovali ve třech pěstírnách v Ústeckém kraji. V každé z nich bylo podle Frydrycha v průměru na 500 rostlin. "Celá skupina byla napojena na velkoobjemové pěstírny, které plnily poptávku z Německa. Následně někteří členové plnili roli kurýrů," popsal fungování skupiny Frydrych.

Reklama

Výběr článků

Načítám