Hlavní obsah

Lupič přepadal ostravské pošty s atrapou výbušného systému

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policistům se podařilo dopadnout muže, který letos v létě přepadl v Ostravě čtyři pošty. Úřednicím za přepážkou ve všech případech hrozil atrapou nástražného výbušného systému. Sedmatřicetiletý recidivista se ke všem loupežím přiznal. Spolu s ním byl obviněn také jeho 22letý komplic, který makety bomb vyráběl.

Článek

O případu v úterý informovala ostravská policie. „V jednom případě si pachatel z pošty odnesl téměř 40 tisíc korun, ze tří provozoven odešel díky duchapřítomnosti zaměstnanců s nepořízenou,“ uvedl kriminalista Radim Bena.

Série loupeží začala 3. srpna na pobočce České pošty u obchodního střediska Kotva. Lupič, maskovaný slunečními brýlemi a kšiltovkou, položil na přepážku atrapu výbušného systému a požadoval peníze. Úřednice ale peníze vydat odmítla, a tak pachatel utekl s nepořízenou. O dva týdny později pak přišla na řadu další pobočka v Jugoslávské ulici, kde už byl pachatel úspěšný.

„Úřednice mu vydala téměř 40 tisíc korun. Potom z místa s penězi utekl a zanechal tam atrapu výbušniny. Na místo jsme museli povolat pyrotechniky a pobočku jsme evakuovali,“ řekl kriminalista.

Stejným způsobem lupič v následujících týdnech přepadl ještě poštu ve Vrchlického ulici v Ostravě-Radvanicích a také pobočku na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. Ani v jednom případě nebyl úspěšný.

Lupiče i jeho komplice zatkla policie koncem minulého týdne. „Hlavní pachatel se nám asi po pěti minutách přiznal. Nyní je ve vazbě,“ dodal Bena. Druhý obviněný, který pro lupiče vyráběl makety a v jednom případě ho dokonce zavedl na místo činu, je vyšetřován na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám