Hlavní obsah

Za vraždu přítele půjde žena na 12 let za mříže

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lítost ani slzy obviněné neobměkčily v úterý senát brněnského Krajského soudu. Čtyřiačtyřicetiletou Janu Galuškovou ze Strážnice na Kyjovsku poslal soud na 12 let za mříže za vraždu jejího o sedm let mladšího přítele. Žena ho jedinou ranou nožem do krku zabila v hádce stimulované alkoholem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jana Galušková u soudu všeho litovala.

Článek

„Obžalovaná sice tvrdila, že ji muž na nůž naběhl sám, ale znalecký posudek tuto možnost jednoznačně vyloučil. Naopak se tam jednalo o aktivní násilí ze strany obžalované. Jeden ze svědků navíc uvedl, že se mu šest dní po události svěřil syn ženy, který byl události přítomen s tím, že matka se po muži nožem ohnala a bodla ho do krku,“ uvedl v odůvodnění verdiktu soudce Jiří Stýblo.

Ke konfliktu došlo letos na jaře v bytě Galuškové. „Držela jsem v ruce nůž, zrovna jsem totiž řezala pažitku. Vrhnul se na mě, spadli jsme na sedačku a on se na ten nůž nabodl. Když jsem se ho snažila překulit ze mě, odchlípla se mu kůže na krku, nedýchal a byl bledý,“ tvrdila celou dobu žena.

Soud její verzi ale nakonec neuvěřil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám