Hlavní obsah

Syn zajal matku, vysvobodilo ji až zásahové komando

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S pistolí v ruce se proti vlastní matce postavil ve čtvrtek v Ostravě šestadvacetiletý muž. Vyhrožoval, že zastřelí otce a požadoval 100 tisíc a auto, aby mohl utéct do ciziny. Matce po několika desítkách minut pomohli až policisté ze speciální zásahové jednotky.

Článek

Syn se s osmačtyřicetiletou matkou nejprve pohádal. Přitom jí ukázal pistoli. „Měl si se zbraní sednout naproti vstupním dveřím bytu tak, aby zastřelil či postřelil svého devětačtyřicetiletého otce po jeho příchodu domů,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Syn měl navíc matce říct, že otce vezme jako rukojmí při svém útěku a propustí jej až na státní hranici. „Po matce dále požadoval, aby otci napsala krátkou sms zprávu s požadavkem, aby dal synovi sto tisíc korun a auto i s doklady.“

Když otec dorazil domů, syn své požadavky zopakoval přes dveře. Otevřel je jen na okamžik, to proto, aby otci pohrozil pistolí. „Ten ve strachu z chodby domu rychle odešel a přivolal pomoc,“ dodala Holčáková. Podle ní nebyl muž schopen specifikovat druh zbraně. „Uvedl, že jde o krátkou střelnou zbraň.“

Policisté se rozhodli osvobodit ženu násilím. „Okamžitý zákrok zásahové jednotky znamenal nejen její záchranu, ale také zadržení podezřelého muže a zajištění zbraně,“ informovala policejní mluvčí s tím, že žena byla po zásahu předána kvůli prožitému traumatu do péče lékařů. „Orientační dechová zkouška provedena u zadrženého muže vykázala pozitivní hodnotu, která však nepřesáhla hodnotu jedné promile alkoholu. Muž byl eskortován a umístěn do policejní cely, policejní komisař podal podnět k jeho vzetí do vazby,“ uvedla Holčáková.

Mladík byl obviněn z trestných činů vydírání a omezování osobní svobody, za což mu hrozí pobyt za mřížemi na 2 až 8 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám