Hlavní obsah

Ubodal ženu kvůli prostituci, dostal 13 let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravský krajský soud poslal v pátek na 13 let do vězení 45letého Jozefa Demetera. Ten se již minulý týden při soudním líčení přiznal k brutální vraždě své 37leté družky na ubytovně Permon ve Frýdku-Místku. Na ženu zaútočil letos v dubnu při jedné z hádek, při které jí vyčítal její přivýdělek prostitucí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jozef Demeter, obžalovaný z vraždy družky, u ostravského krajského soudu.

Článek

Podle rozsudku musí Demeter zaplatit zdravotní pojišťovně také 2,3 miliónu korun. Na tolik pojišťovna vyčíslila náklady na léčbu napadené ženy.

Na ženu zaútočil 9. dubna ve chvíli, kdy mu řekla, že musí odjet do Ostravy, protože má v zábavní čtvrti ve Stodolní ulici dalšího zákazníka.

„Najednou jsem cítil chvění v břichu. Sáhl jsem do tašky, vytáhl nůž a začal ji bodat. Ne že bych si nebyl vědom, co v tu chvíli dělám, ale najednou se mi vypnul mozek,“ popisoval dříve Demeter své pocity při brutálním útoku.

Vražda je výjimečná mimořádnou brutalitou útoku. Demeter družku napadl na schodišti ve dvanáctém patře hotelového domu a bodal ji po celou dobu, kdy se mu pokoušela utéct o dvě patra níže. Útok potom pokračoval i v jednom z pokojů, kde se žena pokoušela ukrýt, a pak ještě u výtahu.

Teprve po několika minutách, kdy už žena ležela na zemi bez známek života, kuchyňský nůž odhodil. „Udržoval jsem ji při životě, než přijela záchranka. Nechápu, proč jsem ji zabil, nikdy jsem neměl v úmyslu něco tak strašného udělat,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám