Hlavní obsah

Ve Studénce vykolejil nákladní vagón

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studénka

Nákladní vagón vykolejil v pondělí ráno ve Studénce na Novojičínsku. Případem se nyní zabývají policisté. Je pravděpodobné, že soupravu někdo úmyslně uvolnil. V úterý to oznámil mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Článek

Incident se stal nádraží na slepé koleji, kde jsou odstaveny staré vyřazené vagóny. "Neznámý pachatel uvolnil na krajním nákladním vagoně zarážku a ze soupravy vozů následně vyvěsil závěsný hák, kterým byl vůz připojen k dalším vozům. Vůz se rozjel, ujel přibližně 30 metrů a vykolejil jednou nápravou," popsal nehodu Tomšík.

Při nehodě vznikla škoda okolo 3000 korun. "K obecnému ohrožení nedošlo, nebylo způsobeno žádné zranění a vykolejením vozu nebyl ohrožen provoz běžné drážní dopravy. Policie proto zatím případ kvalifikovala jako přestupek," zakončil.

Velké železniční neštěstí se ve Studénce stalo loni v srpnu, když tam do zřícené konstrukce opravovaného mostu narazil mezinárodní rychlík. Comenius. Nehoda si vyžádala osm lidských životů. Téměř 100 lidí utrpělo zranění, z toho 13 těžká. Police v souvislosti s nehodou obvinila už deset lidí. Především zaměstnance stavebních firem, které se na opravě podílely.

Reklama

Výběr článků

Načítám