Hlavní obsah

Metrákový daněk běhal Brnem, skolila ho až druhá uspávací střela

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až druhá narkotizační střela uspala ve středu ráno daňka, který se objevil u Vídeňské ulice v Brně. Přivolaným strážníkům se podařilo zvíře udržet mimo frekventovanou silnici i železniční trať v prostoru vlečky. Pomoci strážníkům s velkým zvířetem museli i myslivci.

Článek

Mohutný daněk se v areálu Českých drah objevil ve středu kolem půl deváté ráno. Hlídka strážníků musela kvůli případnému uzavření provozu na přilehlé šestiproudé silnici přivolat posily.

"Pracovník odchytové služby potřeboval speciální narkotizační střely, které mu pomohli sehnat pracovníci mysliveckého svazu," řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Na metrákové zvíře první střela zcela nezabrala a strážníci ho pomocí sítě a žebříků udrželi mimo silnici, dokud nezapůsobila druhá střela, která zvíře uspala. Strážníci daňka nakonec převezli do obory v Jinačovicích, kde si ho do své péče převzali místní myslivci.

Reklama

Výběr článků

Načítám