Hlavní obsah

Zloděj si ukradenou skluzavku postavil na zahradě

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Škodu za víc než pět miliónů korun mají na svědomí čtyři muži ve věku od 25 do 40 let, kteří za sebou mají od února nejméně 15 krádeží. Kradli na mnoha místech Jihomoravského kraje a jejich zaměření bylo vskutku různorodé.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ve čtyřech případech odcizili nákladní vozidla Avia, čímž způsobili škodu přes tři milióny korun. Z novostavby rodinného domu odvezli nářadí za 80 000. V Hustopečích na Břeclavsku se vloupali do hokejbalového sportovního klubu, odkud odvezli výstroj hráčů za 20 000 korun,“ uvedla brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Nejkurióznější dosud prokázanou krádeží však byla demontáž a odvezení skluzavky z dětského hřiště a také pět kufříků dioptrických brýlí, které policisté našli ve vykradeném osobním autě v Bílovicích nad Svitavou.

Poměrně značná část lupu, kterou zřejmě nemohli prodat, se našla při domovních prohlídkách. Skluzavku používaly děti čtyřicetiletého zloděje, který ji instaloval na vlastní zahradu. Tři ze zadržených pachatelů jsou ve vazbě, čtvrtý je vyšetřován na svobodě. Hrozí jim vězení až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám