Hlavní obsah

Další zahrádkář zemřel při řezání stromu motorovou pilou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Třiašedesátiletý muž nepřežil ve čtvrtek pád z vrcholu stromu v chatové oblasti na Trojáku v kroměřížském okrese. Policisté v případu vyloučili cizí zavinění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž ořezával větve vysokého stromu. Chtěl odříznout špičku, avšak kvůli neopatrné manipulaci s motorovou pilou si přeřezal lano u bezpečnostního poutacího pásu, kterým byl ke stromu přichycen. Muž spadl z výšky deseti metrů. Zraněním na místě podlehl,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Barbora Balášová.

V tomto týdnu je to na Kroměřížsku již druhý případ, kdy při řezání větví stromu došlo ke smrtelnému úrazu. Stejně starý muž zemřel v pondělí po pádu na běžící motorovou pilu v Rajnochovicích na Kroměřížsku.

Tehdy nešťastník ořezával na zahradě u jedné z chat větve smrku. Muž pracoval na žebříku, ze kterého spadl. Buď již v letu při pádu na zem nebo až na zemi utrpěl od běžící pily hlubokou řeznou ránu na krku. Z přeťaté tepny vykrvácel. [celá zpráva]

„Zahrádkáři a chataři využívali teplého podzimu. Pro práci ve výškách a s pilou by si z těchto tragédií měli vzít ponaučení,“ doplnila Balášová.

Reklama

Výběr článků

Načítám