Hlavní obsah

Záchranáři vylezli za mužem na střechu, přesto ho nezachránili

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

V obci Kravaře na Opavsku zemřel v úterý večer 50letý muž, který pracoval na střeše domu. Při práci zkolaboval. Přestože se ho přivolaní záchranáři snažili oživovat přímo na střeše, muži už pomoci nedokázali.

Článek

Kolaps muže v Lelkově ulici měli záchranáři nahlášený po půl sedmé a ihned k místu vyrazily dvě posádky a hasiči. Muž se nacházel na půdě a si stěžoval na dýchací potíže, kolegové mu pomohli vylézt na střechu, kde zkolaboval.

„Svědkové události do telefonu sdělili, že muž dýchá, ale je v bezvědomí. První posádka záchranné služby přijela na udanou adresu během sedmi minut. Chvíli před záchranáři však dorazili hasiči, kteří ihned zahájili laickou resuscitaci pacienta, protože jej nalezli již bez známek života,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Na střechu musely posádky záchranářů vylézt po kovovém žebříku upevněném na stěně domu. Potřebné přístroje a vybavení vynesli zčásti stejnou cestou na zádech, zčásti jim vypomohli hasiči pomocí lana.

„Lékař záchranné služby převzal vedení resuscitace. Posádky v oživovacích pokusech pokračovaly více než půl hodiny, avšak neúspěšně. Činnost srdce se nepodařilo obnovit,“ doplnil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám