Hlavní obsah

Vrah v Brně spálil svou oběť na zahradním grilu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policejní vyšetřovatelé udělali tečku za bestiální vraždou, která se odehrála v Jeneweinově ulici v brněnské čtvrti Komárov letos v dubnu. Vrahem, který je ve vyšetřovací vazbě, je podle policistů čtyřicetiletý muž z Třebíčska, v minulosti už souzený za násilnou trestnou činnost.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dvorek, na kterém vrah v dubnu po částech spáli svoji oběť.

Článek

Jeho obětí byl dvaatřicetiletý muž, jehož mrtvolu vrah z větší části spálil na venkovním krbovém ohništi. Sousedé se tehdy domnívali, že veselá společnost za zdí se rozhodla ještě v noci k nečekanému grilování masa.

"Díky expertízám se podařilo s konečnou platností určit lidské ostatky, které se v ohništi našly. Patřily muži, který v domě, kde k vraždě došlo, bydlel i s mladší přítelkyní. Vyšetřování se komplikovalo především proto, že se z ostatků, které pachatel pálil na dvoře domku, nepodařilo odebrat DNA. Proto dlouhou dobu nebylo vůbec jasné, zda se jedná o lidskou, či zvířecí tkáň,“ vysvětlila průtahy ve vyšetřování, při kterém odmítl hlavní podezřelý vypovídat, policejní mluvčí Soňa Svobodová.

K určení povahy ostatků pomohla řada kriminalistických expertíz a také krevní stopy, ze kterých vyšetřovatelé DNA získali. Při vyšetřování výrazně také pomohly pachové stopy z pozůstatků oděvu mrtvého, který se ve spáleništi našel.

Vrah měl také znásilnit přítelkyni zabitého

Co přesně se v domě událo, však stále není jasné. Muž, který v domku bydlel se i se svojí dvacetiletou přítelkyní, se s vrahem seznámil v nedalekém baru U piráta, kde společně pili a odkud také společně odešli.

Teprve druhý den vyhledala dívka pomoc s tím, že se v domě stala vražda a ona že byla vrahem znásilněna. Policie po oznámení našla pachatele ještě v domě, kde se snažil svoji oběť kompletně spálit.

Muž, který je ve vazbě, je stíhaný z trestných činů vraždy a znásilnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám